fbpx

LSTN Wembley Fülhallgató Teszt

Szerző: | 2018 Júl 25 | LSTN Hírek

Az LSTN fülhallgatók különböző faanyagból készülnek, mint az ében, a cseresznye, a zebra, a bambusz vagy a dió. A fül-és fejhallgatók illetve egyéb termékeik csodálatos hangzást kínálnak a csúcstechnológiát alkalmazva. Az LSTN Wembley fülhallgató teszt bemutatja neked, mitől lesz magávalragadó ez a modell.

AZ LSTN-RŐL

Az LSTN audio termékgyártó cég központja Los Angelesben található. A 2011 novemberében alapított cég csak 2013 áprilisában indult el hivatalosan. Miért? Mert ez időszak alatt fejlesztették ki egyedileg a termékekben megtalálható meghajtókat. A legjobb hangminőséggel és tartóssággal rendelkező termékek mindegyikének hangtechnikáját a mai napig széles körben tesztelik.

A cég a klasszikus, stílusos, egyedi és kifinomult formák megtervezésével a legjobb fej-és fülhallgatók gyártására törekszik. Minden LSTN termék a fogyasztói stílus, a szükséglet és a kényelem szem előtt tartásával készül. A legjobb hangminőséggel és tartóssággal rendelkező termékek mindegyikének hangtechnikáját széles körben tesztelik.

A fülhallgatók különböző faanyagból készülnek, mint az ében, a cseresznye, a zebra, a bambusz vagy a dió. Termékeik kiemelkedésében azonban az összes többi összetevő kiválasztása is szerepet játszik. Itt érdemes megjegyezni, hogy a cég nagy figyelmet fordít a fenntarthatóságra is.

Az LSTN célja, hogy globális tudatosságot teremtsen az emberekben a halláskárosodással és a hallássérültekkel kapcsolatosan.
Indulásuk óta több mint 25.000 embernek segítettek, hiszen minden vásárlás jótékony célokat szolgál, és segít valakinek először hallani a világban.

lstn-wembley-fulhallgato-teszt

LSTN WEMBLEY FÜLHALLGATÓ TESZT

A Wembley fülhallgatók igazi luxust kínálnak a füleink számára. Szinte kifogástalan hangrendszert biztosítanak és előre mondhatom – vigyázat spoiler veszély -, hogy a hangja messze túlmutat a 34.900 Ft-os árcédulán. A funkciók sokasága ugyan nem ad újdonságot, viszont a rendkívül tiszta hangok és a kellemes mélyek kiemelik a piacon megtalálható nevesebb gyártók termékei közül.

MI VAN A DOBOZBAN?

A Wembley hangrendszerét bambusz vagy diófa burkolat veszi körül, amely eleve exkluzivitást ad a fülhallgatóknak. A doboz megjelenése már vásárlásra készteti az embert, hiszen szinte “kiesnek” a termékek a kezünkbe. Kibontva a csomagolást pedig pontosan azt kapja az ember, amit a borító képen láthatott. Ezekbe a vicces alakú fülhallgatókba azonnal beleszeret bárki, aki meglátja.

A termék doboza egy standard, de igényes megjelenésű hordozótáskát rejt, amely jól jön a fülhallgató megvédéséhez, ha mondjuk a táskában tároljuk. A Wembley kábele rugalmas gumiból készült, és bár elsőre nagyon vékonynak tűnik, kellő odafigyelés mellett hosszú távon se lesz gond vele.

A három különböző méretben megtalálható szilikon fülilleszték nem meglepetés, az azonban igen, hogy az általánosan megszokott fülgumikhoz képest sokkal puhább érzést kelt. Elsőre orvosi műanyag használatára gyanakodtunk, de ezt a hazai forgalmazó nem erősítette meg.

az-lstn-wembley-fulhallgatoval-rendkivul-tiszta-hangokat-es-a-kellemes-melyeket-kapsz

TECHNIKAI DOLGOK

Teljes, 3-gombos távvezérlője tartalmazza a beépített mikrofont is. A lejátszás, szünet, zeneszámok átugrása, hangerő állítás és telefonhívások kezelése mind kezelhető a távvezérlőről. De nem ez a legjobb tulajdonsága, hanem az, hogy az iPoddal és az Android-telefonnal is működött. A kábel nem gubancolódik, szép kivitelezésű és gumiból (nem PVC-ből) készült.

A fülhallgatók kényelmesen ülnek az ember fülében, és kellemesen jó munkát végeznek a környezeti háttérzaj kizárásával. Nem teljesen zárják ki az összes hangot, de a tesztelés alatt Én ezt kedveltem – kényelmetlenül érzem magam ugyanis, ha nem hallok semmit magam körül. Sokszor tapasztalni fülhallgatóknál, hogy a belső hangokat – mint például az étkezés -, felerősítik, ami engem például kimondottan zavar. Az LSTN Wembley esetében ez nem tűnt annyira fel!

A fülbe-dugható kialakítású hangszóró házban egyedileg alkotott, 8 mm-es neodímium mágnessel szerelt membránt találhatunk, amely 20-20 kHz frekvencia átvitelt biztosít. Megfelelő minőségben hajtható bármilyen hordozható eszközről. A Wembley kifinomult fülhallgató – ami látszik az anyagválasztásban is. A fa burkolat nagyon jó hatással van a hangminőségre.

HANGZÁS ÉS TAPASZTALATOK

A hangminőséget több zenei műfajjal, videókkal is kipróbáltam – tehát így alakult ki az összkép. Természetesen nem egy audiophile fülhallgatóról beszélünk – nem is így  történt a tesztelés. Nem őrült basszusú, de pontosan megfelelő és elegendő a kellemes zenehallgatáshoz. Ráadásul a faburkolat rezonanciája miatt egészen máshogy hallhatóak a mélyek, összehasonlítva például egy műanyag vagy alumínium házas fülhallgatóval. Hidd el, mosolyt csal az arcodra!

Összességében megfelelően kiegyensúlyozott hangminőség jellemzi a Wembley-t, amely jól teljesít széles frekvenciatartományokban és a különböző zenei stílusokban egyaránt. Ismét ki kell emelni a külső zajcsillapítást, amely hihetetlen pluszt ad a zenei élményhez.

az-lstn-wembley-fulhallgato-bambusz-es-diofa-burkolattal-rendelkezik

ÖSSZEGZÉS

 

Az LSTN Wembley fülhallgató azon kevés modellek egyike, amelyet az egyik legjobbnak ítélek meg azok közül, amiket valaha is hallottam. Személyesen egyébként is jobban kedvelem a vezetékes kialakítású modelleket, mint a vezeték nélkülieket. Megdöbbentő mennyire jó zenét hallgatni vele, és a bambuszfa burkolattal készült kidolgozása is gyönyörű.

Az LSTN termékei hangszigetelő és elektro-akusztikus hangolással készülnek, hogy bármilyen hangerő mellett is kiváló hangminőséget alkossanak, és az igazi fa burkolattal a Wembley gazdag, teljes hangzást biztosít. A bambusz vagy diófa burkolattal rendelkező modellek közül mind a hölgyek, mind az urak megtalálják a számukra megfelelőt, hiszen mindkét termék megjelenése nagyon diszkrét és egyedi.

További érdem a gyártó termékei mellett, hogy a vásárlás támogatja az LSTN és a Starkey Hearing Alapítvány közös küldetését, amely arról szól, hogy segítsenek a hallássérülteknek. Ami számunkra természetes a mindennapi életben – a zenehallgatás és az, hogy halljuk szeretteink hangját -, számukra nem az.

lightning_bolt_grey_horiz_png

WEMBLEY BAMBUSZ

A funkcionalitás és a hordozhatóság ötvözete a luxus minőségű hangzással.

WEMBLEY DIÓFA

A Wembley egyedi meghajtóit diófa veszi körül, így a hangzása messze túlmutat a versenytársakon.

Legfrissebb az LSTN-től

Hogyan használd a zenét stresszoldáshoz

A zene, mint stresszoldó eszköz egyik nagy előnye, hogy a szokásos tevékenységek közben is használható. Ráadásul csökkenti a napi stresszt. Így valójában a rendkívül elfoglalt emberek napi ütemezésébe is belefér.

bővebben

A zene és a memória

A zenének az elmére gyakorolt hatására a közelmúltban megjelent egy kiadvány amely megállapította, hogy a zene az agyunk olyan részében tárolódik, amelyet az Alzheimer-kór vagy a demencia nem érint.

bővebben