fbpx

LSTN Wembley Fülhallgató Teszt

Szerző: 2018 Júl 25Uncategorized @hu

Az LSTN fülhallgatók különböző faanyagból készülnek, mint az ében, a cseresznye, a zebra, a bambusz vagy a dió. A fül-és fejhallgatók illetve egyéb termékeik csodálatos hangzást kínálnak a csúcstechnológiát alkalmazva. Az LSTN Wembley fülhallgató teszt bemutatja neked, mitől lesz magávalragadó ez a modell.

AZ LSTN-RŐL

Az LSTN audio termékgyártó cég központja Los Angelesben található. A 2011 novemberében alapított cég csak 2013 áprilisában indult el hivatalosan. Miért? Mert ez időszak alatt fejlesztették ki egyedileg a termékekben megtalálható meghajtókat. A legjobb hangminőséggel és tartóssággal rendelkező termékek mindegyikének hangtechnikáját a mai napig széles körben tesztelik.

A cég a klasszikus, stílusos, egyedi és kifinomult formák megtervezésével a legjobb fej-és fülhallgatók gyártására törekszik. Minden LSTN termék a fogyasztói stílus, a szükséglet és a kényelem szem előtt tartásával készül. A legjobb hangminőséggel és tartóssággal rendelkező termékek mindegyikének hangtechnikáját széles körben tesztelik.

A fülhallgatók különböző faanyagból készülnek, mint az ében, a cseresznye, a zebra, a bambusz vagy a dió. Termékeik kiemelkedésében azonban az összes többi összetevő kiválasztása is szerepet játszik. Itt érdemes megjegyezni, hogy a cég nagy figyelmet fordít a fenntarthatóságra is.

Az LSTN célja, hogy globális tudatosságot teremtsen az emberekben a halláskárosodással és a hallássérültekkel kapcsolatosan.
Indulásuk óta több mint 25.000 embernek segítettek, hiszen minden vásárlás jótékony célokat szolgál, és segít valakinek először hallani a világban.

lstn wembley fulhallgato teszt

LSTN WEMBLEY FÜLHALLGATÓ TESZT

A Wembley fülhallgatók igazi luxust kínálnak a füleink számára. Szinte kifogástalan hangrendszert biztosítanak és előre mondhatom – vigyázat spoiler veszély -, hogy a hangja messze túlmutat a 34.900 Ft-os árcédulán. A funkciók sokasága ugyan nem ad újdonságot, viszont a rendkívül tiszta hangok és a kellemes mélyek kiemelik a piacon megtalálható nevesebb gyártók termékei közül.

MI VAN A DOBOZBAN?

A Wembley hangrendszerét bambusz vagy diófa burkolat veszi körül, amely eleve exkluzivitást ad a fülhallgatóknak. A doboz megjelenése már vásárlásra készteti az embert, hiszen szinte “kiesnek” a termékek a kezünkbe. Kibontva a csomagolást pedig pontosan azt kapja az ember, amit a borító képen láthatott. Ezekbe a vicces alakú fülhallgatókba azonnal beleszeret bárki, aki meglátja.

A termék doboza egy standard, de igényes megjelenésű hordozótáskát rejt, amely jól jön a fülhallgató megvédéséhez, ha mondjuk a táskában tároljuk. A Wembley kábele rugalmas gumiból készült, és bár elsőre nagyon vékonynak tűnik, kellő odafigyelés mellett hosszú távon se lesz gond vele.

A három különböző méretben megtalálható szilikon fülilleszték nem meglepetés, az azonban igen, hogy az általánosan megszokott fülgumikhoz képest sokkal puhább érzést kelt. Elsőre orvosi műanyag használatára gyanakodtunk, de ezt a hazai forgalmazó nem erősítette meg.

az lstn wembley fulhallgatoval rendkivul tiszta hangokat es a kellemes melyeket kapsz

TECHNIKAI DOLGOK

Teljes, 3-gombos távvezérlője tartalmazza a beépített mikrofont is. A lejátszás, szünet, zeneszámok átugrása, hangerő állítás és telefonhívások kezelése mind kezelhető a távvezérlőről. De nem ez a legjobb tulajdonsága, hanem az, hogy az iPoddal és az Android-telefonnal is működött. A kábel nem gubancolódik, szép kivitelezésű és gumiból (nem PVC-ből) készült.

A fülhallgatók kényelmesen ülnek az ember fülében, és kellemesen jó munkát végeznek a környezeti háttérzaj kizárásával. Nem teljesen zárják ki az összes hangot, de a tesztelés alatt Én ezt kedveltem – kényelmetlenül érzem magam ugyanis, ha nem hallok semmit magam körül. Sokszor tapasztalni fülhallgatóknál, hogy a belső hangokat – mint például az étkezés -, felerősítik, ami engem például kimondottan zavar. Az LSTN Wembley esetében ez nem tűnt annyira fel!

A fülbe-dugható kialakítású hangszóró házban egyedileg alkotott, 8 mm-es neodímium mágnessel szerelt membránt találhatunk, amely 20-20 kHz frekvencia átvitelt biztosít. Megfelelő minőségben hajtható bármilyen hordozható eszközről. A Wembley kifinomult fülhallgató – ami látszik az anyagválasztásban is. A fa burkolat nagyon jó hatással van a hangminőségre.

HANGZÁS ÉS TAPASZTALATOK

A hangminőséget több zenei műfajjal, videókkal is kipróbáltam – tehát így alakult ki az összkép. Természetesen nem egy audiophile fülhallgatóról beszélünk – nem is így  történt a tesztelés. Nem őrült basszusú, de pontosan megfelelő és elegendő a kellemes zenehallgatáshoz. Ráadásul a faburkolat rezonanciája miatt egészen máshogy hallhatóak a mélyek, összehasonlítva például egy műanyag vagy alumínium házas fülhallgatóval. Hidd el, mosolyt csal az arcodra!

Összességében megfelelően kiegyensúlyozott hangminőség jellemzi a Wembley-t, amely jól teljesít széles frekvenciatartományokban és a különböző zenei stílusokban egyaránt. Ismét ki kell emelni a külső zajcsillapítást, amely hihetetlen pluszt ad a zenei élményhez.

az lstn wembley fulhallgato bambusz es diofa burkolattal rendelkezik

ÖSSZEGZÉS

 

Az LSTN Wembley fülhallgató azon kevés modellek egyike, amelyet az egyik legjobbnak ítélek meg azok közül, amiket valaha is hallottam. Személyesen egyébként is jobban kedvelem a vezetékes kialakítású modelleket, mint a vezeték nélkülieket. Megdöbbentő mennyire jó zenét hallgatni vele, és a bambuszfa burkolattal készült kidolgozása is gyönyörű.

Az LSTN termékei hangszigetelő és elektro-akusztikus hangolással készülnek, hogy bármilyen hangerő mellett is kiváló hangminőséget alkossanak, és az igazi fa burkolattal a Wembley gazdag, teljes hangzást biztosít. A bambusz vagy diófa burkolattal rendelkező modellek közül mind a hölgyek, mind az urak megtalálják a számukra megfelelőt, hiszen mindkét termék megjelenése nagyon diszkrét és egyedi.

További érdem a gyártó termékei mellett, hogy a vásárlás támogatja az LSTN és a Starkey Hearing Alapítvány közös küldetését, amely arról szól, hogy segítsenek a hallássérülteknek. Ami számunkra természetes a mindennapi életben – a zenehallgatás és az, hogy halljuk szeretteink hangját -, számukra nem az.

lightning bolt grey horiz png

WEMBLEY BAMBUSZ

A funkcionalitás és a hordozhatóság ötvözete a luxus minőségű hangzással.

WEMBLEY DIÓFA

A Wembley egyedi meghajtóit diófa veszi körül, így a hangzása messze túlmutat a versenytársakon.

Legfrissebb az LSTN-től

Hogyan használd a zenét stresszoldáshoz

Hogyan használd a zenét stresszoldáshoz

A zene, mint stresszoldó eszköz egyik nagy előnye, hogy a szokásos tevékenységek közben is használható. Ráadásul csökkenti a napi stresszt. Így valójában a rendkívül elfoglalt emberek napi ütemezésébe is belefér.

bővebben
A zene és a memória

A zene és a memória

A zenének az elmére gyakorolt hatására a közelmúltban megjelent egy kiadvány amely megállapította, hogy a zene az agyunk olyan részében tárolódik, amelyet az Alzheimer-kór vagy a demencia nem érint.

bővebben