LSTN BOLT Fülhallgató Teszt

Szerző: 2018 aug 30Teszt

A vezeték nélküli fülhallgatók napról napra egyre népszerűbbek és nem meglepő, hogy egyre több gyártó helyezi át a hangsúlyt ezeknek a gyártására. Az amerikai székhelyű audio márka, az LSTN, nemrég kezdte el meghódítani a magyar piacot. A kínálatban szereplő vezeték nélküli fülhallgatója a BOLT 34.900 Ft-ba kerül, de milyen a termék? Következzen az LSTN BOLT fülhallgató teszt.

A cikk elolvasása kb. 8 perc

AZ LSTN-RŐL

Az LSTN audio termékgyártó cég központja Los Angelesben található. A 2011 novemberében alapított cég csak 2013 áprilisában indult el hivatalosan. Miért? Mert ez időszak alatt fejlesztették ki egyedileg a termékekben megtalálható meghajtókat. A legjobb hangminőséggel és tartóssággal rendelkező termékek mindegyikének hangtechnikáját a mai napig széles körben tesztelik.

A cég a klasszikus, stílusos, egyedi és kifinomult formák megtervezésével a legjobb fej-és fülhallgatók gyártására törekszik. Minden LSTN termék a fogyasztói stílus, a szükséglet és a kényelem szem előtt tartásával készül.

A fülhallgatók általában különböző faanyagból készülnek, mint például az ében, a cseresznye, a zebra, a bambusz vagy a dió. Termékeik kiemelkedésében azonban az összes többi összetevő – például az alumínium vagy a vegán bőr – kiválasztása is szerepet játszik. Itt érdemes megjegyezni, hogy a cég nagy figyelmet fordít a fenntarthatóságra is.

Az LSTN célja, hogy globális tudatosságot teremtsen az emberekben a halláskárosodással és a hallássérültekkel kapcsolatosan. Indulásuk óta több mint 25.000 embernek segítettek, hiszen minden vásárlás jótékony célokat szolgál, és segít valakinek először hallani a világban.

LSTN BOLT FÜLHALLGATÓ TESZT

A LSTN Bolt nagyon szép és kompakt kialakítású. Az eloxált alumíniumból készült házat különböző szilikonszárnyakkal és fülpárnákkal szerelhetjük fel, amelyek a dobozban vannak. Három méretben választhatunk fülillesztéket (S / M / L) és két méretben (S / M) szilikon szárnyat, így könnyedén megtalálja mindenki a füléhez megfelelőt. A golyószerű fülpárnák ezüst színűek az élek szélén, és a fülhallgató hátulján helyezték el az elegáns LSTN logót. Összességében a fülhallgató könnyű, vékony és nagyon jól néz ki.

Fémes és mágneses

A fülhallgató háza hátulról mágnesekkel ellátott, ami segíti a fülhallgatók hordozhatóságát és a vezeték tartását. Olyan mintha az ember egy vaskosabb nyakláncot hordana.

A két füldugó rövid, lapos vezetékkel van összekötve, amely egy kisebb méretű lejátszási vezérlőpanellel rendelkezik. A “+” és a “-” gombbal növelhető és csökkenthető a hangerő, és a közepén található egy kör alakú gomb, amely lehetővé teszi a zene lejátszását és szüneteltetését, valamint a telefonhívások fogadását és bontását.

A körbillentyű és a “-” gombok között van egy kis LED-jelző, amely piros vagy kék színnel világít, jelezve a csatlakoztatást és a töltést. A kezelőpanelen oldalán megtalálható egy mikro USB port a töltéshez, amelyet egy műanyag fedlap takar, hogy megvédje a verejtéktől és a víztől. A vezérlőpanel hátlapján szintén megtalálható a márkanév.

NEM AUDIOFIL, DE HASZNÁLHATÓ

Az LSTN Bolt fülhallgatók maximálisan átmentek a tervezést és kivitelezést illetően, de az audio teljesítmény zónában vegyesen teljesítenek. Le kell szögezni; ami az alapvető hangokat illeti (interjúk, beszélgetések és ehhez hasonlók), a Bolt fantasztikusan jól teljesít. A hangminőség tiszta és kellően hangos. A telefonhívásokat könnyedén kezeli, és a másik oldalon senki sem fogja észrevenni, hogy nem a telefon mikrofonján keresztül történik a kommunikáció.

De aki high-end vagy audiofil hangzást keres, ne várjon tűzijátékot a füleiben az LSTN Bolt-tól. Ugyan a hangzása részletes – mai kifejezéssel nagyon szexi -, de az igazi hangminőség az erre érzékeny füleknél hiányozni fog. Általános használatra – tehát utazáshoz, sportoláshoz, zenehallgatáshoz ajánlott.

Meglepő azonban, hogy bár a fülhallgatók nem rendelkeznek semmilyen zajcsökkentő vagy zajszigetelő funkcióval – amely szintén negatívum az audiofilek számára -, a jól megtervezett szilikon illesztékekkel és szárnyakkal, nagyon hatékonyan szűrik ki a külső környezeti zajokat.

BLUETOOTH ÉS AKKUMULÁTOR

Ami a technológiát illeti, az LSTN Bolt Bluetooth 4.1 kapcsolattal rendelkezik. A párosítás egyszerű, csak addig kell nyomni a körgombot, amíg a kis LED-jelzőfény kék és piros színnel villogni nem kezd. Miután csatlakoztattad a telefont a fülhallgatóhoz, a LED kék színnel villog. A fülhallgató kikapcsolásához újra meg kell nyomnia a körgombot, és ha a kék fény abbahagyja a villogást, a fülhallgató kikapcsol. A fülhallgatók csatlakoztatása és leválasztása a készüléken időnként zavarossá válhat, mert nem lehet tudni, hogy milyen hosszúnak kell lennie a gombnyomással. Szóval, meg kell szokni a működtetést.

Segítségként, több hangos figyelmeztetés irányítja a felhasználótMiután bekapcsoltuk a fülhallgatót, a hangjelzés bemondja, hogy “be van kapcsolva”, és amikor csatlakoztatásra kerül egy eszközzel, a hangjelzés azt mondja, hogy “a fülhallgató csatlakoztatva van”. Külön hangjelzés figyelmeztet a fejhallgató kikapcsolásakor is. Vannak hangos figyelmeztetések az akkumulátor állapotára is, de ezek sajnos csak annyit jeleznek, hogy az akkumulátor töltöttségi szintje magas, közepes vagy alacsony, ami nem olyan részletes, mint egy százalékos jelzés. A töltöttség kijelzése egyébként megjelenik okostelefonunk kijelzőjén is, ahol azért figyelemmel követhetjük az állapotot.

Az akkumulátort illetően a gyártói adatok 8 órát jelölnek meg egyetlen töltéssel való működésre. Az LSTN Bolt fülhallgató teszt alatt azt tapasztaltuk, hogy 5-6 óra használat alatt elfogyott a kraft, tehát leginkább ezzel az átlaggal számoljunk. Persze ez attól is függ, hogy éppen milyen aktivitással és mire használja az ember. Az LSTN Bolt mikro USB csatlakozóval rendelkezik a töltéshez, amelyről azt gondoljuk, hogy óriási plusz, hiszen nem kell külön töltőt szállítanunk magunkkal. A legtöbb telefon még mindig mikro USB töltőket használ, tehát a töltéssel biztosan nem lesz problémánk. 

ÖSSZEGZÉS

Hatalmas elismerés a cég számára, hogy vegán bőr tokot készít a fülhallgatóknak, amelyek könnyen beférnek minden zsebbe és ráadásul jól is néznek ki.

Mivel az LSTN Bolt alapvetően egy sportoláshoz készített fülhallgató, így IPX4 szabvánnyal rendelkeznek – tehát verejték és fröccsenő víz ellen védettek. Ne próbáljunk benne úszni, mert valószínűleg azt már nem fogja bírni. Sokaknak okoz problémát, hogy edzés alatt kiesik a fülükből a fülhallgató, de az LSTN Bolt itt nagyon jól teljesített. Nem tapasztaltunk például véletlen kiesést a fülből, hiszen a szilikon szárnyak biztonságban a helyükön tartják a fülhallgatókat.

Egy kis negatívum, hogy az LSTN Bolt viselése egy kicsit fájdalmat okozhat, ha hosszabb ideig használjuk. Azt tapasztaltuk, hogy 3 óra használat után éreztük a használatot, de úgy véljük, hogy ezt a kis árat meg kell fizetni azért, hogy a fülhallgató biztosan üljön a hallójáratban.

További érdem a gyártó termékei mellett, hogy a vásárlás támogatja az LSTN és a Starkey Hearing Alapítvány közös küldetését, amely arról szól, hogy segítsenek a hallássérülteknek. Ami számunkra természetes a mindennapi életben – a zenehallgatás és az, hogy halljuk szeretteink hangját -, számukra nem az.

BOLT FEKETE

Eloxált alumínium és izzadsággátló bevonat, hogy mindent célodat elérd egy edzés alkalmával.

BOLT FEHÉR / RÓZSAARANY

Sportolj bátran. A Bolt képes minden helyzetben megállni a helyét.

Legfrissebb az LSTN-től

Hogyan használd a zenét stresszoldáshoz

Hogyan használd a zenét stresszoldáshoz

A zene, mint stresszoldó eszköz egyik nagy előnye, hogy a szokásos tevékenységek közben is használható. Ráadásul csökkenti a napi stresszt. Így valójában a rendkívül elfoglalt emberek napi ütemezésébe is belefér.

bővebben

Pin It on Pinterest

Oszd meg másokkal is!

Reméljük érdekes volt a bejegyzés? Oszd meg másokkal is, hogy elolvashassák. Köszönjük!