Az LSTN és a Szimpla Fashion – 2019 február

Szerző: 2019 febr 27Rendezvény

Hidegben, de jó hangulatban indult a Szimpla Fashion pop-up sorozat idei első rendezvénye. Ismét sok tapasztalatot szereztünk egy Dj segítségével. Rövid beszámolónkban elolvashatod, hogyan…

A cikk elolvasása kb. 3 perc

MI AZ A SZIMPLA FASHION?

A rendezvény teljes neve Szimpla Budapest fashion-pop up. Ez egy rendezvénysorozat, amelynek az a célja, hogy szélesebb körben ismertebbé tegye a magyar tervezők munkáit itthon és a nemzetközi piacon. A minden hónap utolsó szombatján megrendezett kiállításon a magyar tervezők a minőséget és az egyedi stílust képviselik. A pop up-on megtalálhatóak a legjobb budapesti tervezők munkái, amelyek egyedi tervezésű ruhák, táskák, ékszerek, kozmetikumok, festmények és kerámiák.

És miért Szimpla Fashion? Az elnevezés első része a rendezvény helyszínéül szolgáló Szimpla Kert nevét jelzi, míg a fashion ugye a divatra utal.

AZ LSTN ÉS A SZIMPLA FASHION

Az elmúlt évben már részt vettünk egyszer ezen a különleges hangulatú pop-up rendezvényen. Különös hangulata van annak, hogy az emberek egy ital elfogyasztása, élő zene és beszélgetés közben tekinthetik és vásárolhatják meg a termékeket.

SZIMPLA FASHION-POP UP 2019 Február

Ismét nagyon készültünk a rendezvényre, hiszen az előző rendezvényen is sok érdekes emberrel ismerkedhettünk meg. Nem kellett sokáig várni arra, hogy a látogatók figyelmét felkeltse az LSTN. Egy fiatal – mint kiderült Franciaországból érkezett – pár az elsők között jött oda hozzánk. Láthatóan nagyon tetszettek neki az igazi faburkolattal készült termékek, és amikor arra kértük őket, hogy hallgassák meg a Troubadour fejhallgatót, örömmel tették. A fiú elismerően bólogatott a demo alatt, míg a lány óvatos táncra perdült és ujjaival csettintve hallgatta végig Sting – Englishman in New York-ját.

 A mostani Szimplán túlnyomó részt külföldiekkel találkoztunk. Találkoztunk franciákkal, angolokkal és törökökkel is. Egy középkorú angol úrnak például annyira tetszettek a fejhallgatók, hogy vásárolni akart magának egyet. Mellette álló felesége azonban ezt nem engedte neki, és hangosan – szinte már veszekedve – mondta neki, hogy már így is nagyon sok mindent visznek haza. Az úr – oldva a pillanatnyi feszültséget – felém fordult és csak annyit mondott; “Bocsánat, de a bőröndöm már teljesen tele van.”

A pop-up alatt élő zenét nyomott egy Dj, Kipeteo is. Több külföldi bejegyzésben és fotón láttam már, hogy Dj-k is előszeretettel használják a Troubadour-t. Gondoltam egyet, és megkérdeztem Kipeteo-t – polgári nevén Évát -, hogy kipróbálná és véleményezné-e a fejhallgatót. Természetesen igent mondott. Ennek az lett a vége, hogy közel három és fél órán keresztül zenélt az LSTN fejhallgatójában. Amikor vége lett a szettnek elmondta, hogy mennyire meglepte a fejhallgató környezeti zajszűrése. A szokásos “van benne aktív zajszűrő?” kérdés, tőle is elhangzott, és miután megtudta, hogy nem, még jobban fellelkesült. Elmondta, hogy számára a jó zajkizáráson kívül a kényelem a fontos, és annak ellenére, hogy a Troubadour nem Dj fejhallgató, nagyon jól teljesítette ezt a kihívást.

Sajnos, hideg volt a Szimpla kertben, így a látogatók száma is kevesebb volt az előző rendezvényhez képest. A hely azonban továbbra is fantasztikus, és ismét nagyon jó tapasztalatokra tettünk szert. Reméljük, a következő Szimpla Fashion vásár alatt már kellemesebb időjárás lesz.

AMI NEKÜNK TETSZETT

Az előző Szimpla beszámolónkban is megemlítettünk egyedi kézműves termékeket, és ezt így tesszük most is. A bemutatók után pedig láthatsz pár fotót a rendezvényről.

Az első ilyen Simon Csaba bőrműves munkái, aki a bőrműves mesterséget több hazai és külföldi mestertől tanulta. Csaba bőrműves munkájának fő vonalát a személyre szabott övkészítés jelenti. Az alapanyagot, amiből a tárgyai készülnek magyar eredetű teljes értékű marhabőr képezi. Csaba azonban nem áll meg az övkészítésnél, hiszen párjával közösen készített munkáik között bőrből készült ékszerek, táskák, óraszíjak, kulcstartók és még sok egyéb más kiegészítő is megtalálható.

Nagyon tetszett még nekünk a aTinYTrIP GlassArt, akik a kidobásra szánt üvegekből készítenek kézműves ékszereket és dekorációkat. Az ékszereket a természet és az állatvilág ihleti, de kínálatukban találkozhatunk egészen különleges, absztrakt formákkal is. A kivételesen elegáns nyakláncok, gyűrűk és kitűzők egy modern, egyszerű stílusú ruházatot, és természetesen a viselőjét is figyelemfelkeltővé varázsolják.

A cikket írta: Balogh Zoltán

Legfrissebb az LSTN-től

Hogyan használd a zenét stresszoldáshoz

Hogyan használd a zenét stresszoldáshoz

A zene, mint stresszoldó eszköz egyik nagy előnye, hogy a szokásos tevékenységek közben is használható. Ráadásul csökkenti a napi stresszt. Így valójában a rendkívül elfoglalt emberek napi ütemezésébe is belefér.

bővebben

Legfrissebb az LSTN-től

Hogyan használd a zenét stresszoldáshoz

Hogyan használd a zenét stresszoldáshoz

A zene, mint stresszoldó eszköz egyik nagy előnye, hogy a szokásos tevékenységek közben is használható. Ráadásul csökkenti a napi stresszt. Így valójában a rendkívül elfoglalt emberek napi ütemezésébe is belefér.

bővebben

Pin It on Pinterest

Oszd meg másokkal is!

Reméljük érdekes volt a bejegyzés? Oszd meg másokkal is, hogy elolvashassák. Köszönjük!