fbpx

LSTN SATELLITE Bluetooth Hangszóró Teszt

Szerző: 2018 okt 7Uncategorized @hu

A Bluetooth hangszórók estében sokszor találkozunk olyanokkal, amelyek szinte semmiben sem különböznek egy másik modell termékétől. Sok, esetben ilyenkor úgy választunk tehát, hogy melyik márkát ismerjük. Az LSTN egészen új módját választotta annak, hogy megakadjon a szemünk a termékén: valódi fa burkolatok közé rejtik a hangszórókat. A 34.900 Ft-os modell jelenleg az egyedüli a gyártó kínálatában. Természetesen a Satellite nem egy audio erőmű, de megéri az árát.

lstn satellite bluetooth hangszoro zebrafabol 1

LSTN SATELLITE BLUETOOTH HANGSZÓRÓ

Diófa vagy zebrafa burkolatok közül választhatjuk ki a kis méretű hangszórót. Vizuális szempontból egyszerűen magával ragadja az embert a termék kidolgozottsága. Már kibontani is élvezet a csomagolást, hiszen a fa erezete miatt  minden termék teljesen máshogy néz ki. A felfelé sugárzó hangszóró teljesítménye 5 watt. Annyira nem kicsi a Satellite, hogy a zsebünkben hordozhassuk, de egy női táskában vagy egy laptop táskában kényelmesen elhelyezhető.

Külső megjelenés

Az elülső felületen megtalálható az LSTN logó – amely a fa felületébe van belemarva -, valamint egy állapotjelző LED. A hangszóró alsó panelja gumírozott, hogy megakadályozza a hangszóró csúszkálását. A bekapcsoló gomb a Satellite alján található, ami érthető a fa felületének megtartása szempontjából. Ugyanitt megtalálhatóak a plusz és mínusz gombok is a hangerő változtatására és a zeneszámok közötti váltásra. Ez az elhelyezés sokaknak negatívum lehet, hiszen így vagy megemeljük a hangszórót a gombokkal való vezérléshez vagy a zenelejátszó eszközön és telefonon kezeljük azt. Összességében tehát a hangszóró sok hasonló bluetooth termékkel összehasonlítva sokkal jobban néz ki, de ez a fajta funkcionális hiba egy kicsit kényelmetlenné teszi a használatot.

lstn satellite bluetooth hangszoro teszt

TELEFONÁLÁS EGYSZERŰEN

A Satellite lehetőséget ad nekünk arra, hogy kéz nélkül is telefonálhassunk. Ez jól jöhet például akkor, ha mindkét kezünkre szükség van, de telefonálni is szeretnénk. A telefonhívások megválaszolásához vagy befejezéséhez csak meg kell nyomni a bekapcsológombot. A bekapcsológomb dupla megnyomása újrahívja az utoljára hívott vagy fogadott telefonszámot. Ez nem ritka jellemzője a hordozható hangszóróknak, de az egyik legkevésbé kedvelt funkciója. Ezzel a megoldással ugyanis a véletlen hívások sokkal könnyebbé és valószínűbbé válnak. De, ez nem a Satellite hibája.

A beépített akkumulátor a mellékelt micro USB töltőkábellel tölthető. A szintén mellékelt 3,5 mm-es audiokábel pedig tökéletes megoldás arra az esetre, ha vezetékes módon akarjuk használni a Satellite hangszórót.

Az LSTN szerint a beépített akkumulátor egyetlen töltéssel körülbelül 10 óráig működik, de az eredmények a hangerő szintjétől és a vezetékes és a vezeték nélküli használat keverékétől függenek.

TELJESÍTMÉNY ÉS TESZT

Az erős basszus tartalmú zeneszámoknál – mint például a The Knife “Silent Shout” -, a mono Satellite a mély basszust tisztességesen érzékeli, bár többnyire a beépített rezonátor dübörgése hallható. A valódi mélypontok nem hallhatóak, de egy ekkora hangszórótól még ez a teljesítmény sem rosz. Maximális hangerőn a basszus nem feltétlenül torzítja a zenét, de a többi frekvenciánál ez nem feltétlen igaz. Ez egy fontos információ, ugyanis sokan tekintenek úgy ezekre a hangszórókra, hogy “maximum hangerővel használva is ugyanolyan jól szól majd mint az otthoni, három-utas hifi hangfal”. A Satellite hangszóró tehát nem hangosabb, mint a hasonló árú termékek, de közepes hangerőn sokkal jobb és hallgathatóbb összképet nyújt.

Bill Callahan “Drover”-je, egy sokkal kevésbé mély orientált zeneszám, de bővelkedik a basszusgitárjátékban. Ezzel a zeneszámmal sokkal jobban bemutatható, hogy milyen célokra használható a Satellite. Mérsékelt hangerőn ez a szám nem torz, és a hang éles és tiszta. Callahan baritoni éneke, a gazdag alacsony és közepes frekvenciák jelenléte és a dobok nem túl mély megjelenése sokféle basszust mutat meg. Nem várhatjuk el, hogy egy ilyen méretű hangszóró ezt a sokféle mélyet biztosan és tökéletesen lesugározza, de azért lehetne egy kicsit erősebb. Mindazonáltal kellemesen hallgatható.

Jay-Z és Kanye West „No Church in the Wild” című számában a loopolt dob rengeteg magas-közép jelenléttel egészül ki. Halljuk a magasakat, de a mélyhangok nem szépek. Az énekhang azonban itt is tiszta.

lstn satellite bluetooth hangszoro irodaba

ÖSSZEGZÉS

Lényegében a Satellite egy közép-magas fókuszú hangszóró, amely kevéssé képes a basszust reprodukálni. Egyes koncert felvételek hangulatát meglepően szépen adta vissza a Satellite, de a sok mélyet tartalmazó zeneszámokat nem szerette. Természetesen az eredmény nem meglepő, de ha a kellemes klasszikus, jazz és chill műfajokon túl R&B, rock, rap számokat is hallgatunk, akkor ebben az árkategóriában van néhány jobb lehetőség. A Satellite kidolgozás nagyon különleges, egyedi és nem csak az otthonunk, de akár az irodánk kellemes és elegáns kiegészítője lehet.

Sokan nem tudják, de az LSTN termékei egytől-egyig újrahasznosított alapanyagból készülnek. További érdem a gyártó termékei mellett, hogy a vásárlás támogatja az LSTN és a Starkey Hearing Alapítvány közös küldetését, amely arról szól, hogy segítsenek a hallássérülteknek. Ha ezeket a hozzáadott értékeket és a teszteredményeket figyelembe vesszük – kompromisszumokkal ugyan -, de az LSTN Satellite végülis egy jó vétel.

AZ LSTN-RŐL

Az LSTN audio termékgyártó cég központja Los Angelesben található. A 2011 novemberében alapított cég csak 2013 áprilisában indult el hivatalosan. Miért? Mert ez időszak alatt fejlesztették ki egyedileg a termékekben megtalálható meghajtókat. A legjobb hangminőséggel és tartóssággal rendelkező termékek mindegyikének hangtechnikáját a mai napig széles körben tesztelik.

A cég a klasszikus, stílusos, egyedi és kifinomult formák megtervezésével a legjobb fej-és fülhallgatók gyártására törekszik. Minden LSTN termék a fogyasztói stílus, a szükséglet és a kényelem szem előtt tartásával készül.

A fülhallgatók általában különböző faanyagból készülnek, mint például az ében, a cseresznye, a zebra, a bambusz vagy a dió. Termékeik kiemelkedésében azonban az összes többi összetevő – például az alumínium vagy a vegán bőr – kiválasztása is szerepet játszik. Itt érdemes megjegyezni, hogy a cég nagy figyelmet fordít a fenntarthatóságra is.

Az LSTN célja, hogy globális tudatosságot teremtsen az emberekben a halláskárosodással és a hallássérültekkel kapcsolatosan. Indulásuk óta több mint 35.000 embernek segítettek, hiszen minden vásárlás jótékony célokat szolgál, és segít valakinek először hallani a világban.

lstn satellite bluetooth hangszoro otthoni kellemes zenehallgatasra
lightning bolt grey horiz png

SATELLITE DIÓFA

A Satellite eredeti fa burkolatának köszönhetően minden egyes hangszóró teljesen egyedülálló.

SATELLITE ZEBRAFA

Hatalmas hang egy kis hangszóróból. Ez a zebrafából készült Bluetooth hangszóró meglepően könnyű, de nagy hatást kelt.