LSTN Fillmore Fejhallgató Teszt

Szerző: | 2018 Júl 10 | LSTN Hírek

Akarsz egy pompás kis utazós fejhallgatót, ami ráadásul extra külsővel is rendelkezik? A Fillmore fantázia nevű füles kicsi, jó hangú, könnyen szállítható és ráadásul még fából készült a hangszóró házat kapott. Következzen az LSTN Fillmore fejhallgató teszt!

HATÉKONY ÚTITÁRS

Amennyiben a fenti kérdésre igen a válaszod, akkor nagyon nem is kell tovább keresgélned. Az LSTN kínálatban megtalálható Fillmore ugyanis kicsi, jó hangú, könnyen szállítható és ráadásul igazi zebrafából készült hangszóró házzal rendelkezik. A 40 mm-es membránok elegendő erőforrás tartalékkal bírnak – ami a hangerőt illeti -, hangereje szabályozható és mikrofont is kapott, így telefonhoz is könnyen használható.

LSTN FILLMORE FEJHALLGATÓ TESZT

A Fillmore fejhallgató vezetékes és Bluetooth kompatibilis változatban kapható. A vezetékes változat 34.900 Ft-os áron kapható, míg a Bluetooth kompatibilis tízezer Ft-al kerül többe. És ne feledjük: minden fejhallgató megvásárlásával segítünk egy halláskárosult emberen! Minden vásárlással új esélyt adsz a teljes életre egy halláskárosultnak! Ez az LSTN gyártói filozófia része.

MI VAN A DOBOZBAN?

Nagyon kulturált és letisztult a fejhallgató csomagolása, csak a lényegere koncentrál. Az informatív és figyelem felhívó díszcsomagolás azonnali vásárlási reakciót indít be az emberben. A szakavatott és megszállott fejhallgatósokat egy dolog biztosan megfogja: a fa mintázatú hangszóróház képe. Kibontva a dobozt nem érhet senkit meglepetés, azt kapja az ember, amire számított. Egy kicsi, könnyű és igazi fából készült fejhallgatót. De tényleg!

A zebrafa hangszóróházat  – ami kemény, akusztikailag jól teljesítő fafajta -, az LSTN cég előszeretettel használja szinte minden kategóriában. Emellett még diófából, cseresznyéből vagy juharfából is készülnek fejhallgatók az LSTN műhelyében ahol a lényeg, a megfelelő akusztika elérése. A Fillmore egyáltalán nem nehéz, amely már  az első kézbe vételkor is érezhető. A csomagban megtaláljuk a csatlakozó vezetéket is, amely aranyozott végeket és textil bevonatot kapott. Külön említést érdemel a csatlakozó, amely szintén a fejhallgatóhoz illő faborítással rendelkezik. Vékony, de erős a fejhallgató vezetéke, ami önállóan a jobb és bal oldali hangszóró házhoz egy-egy vezetékkel illeszthető. Amennyiben mindez valakinek nem tetszene, akkor létezik ennek a fejhallgatónak egy vezeték nélküli változata is, így nem lehet gond a választás során. Az úti csomagban egy szépen kidolgozott tasakot is kapunk, ami védi az esetleges sérülésektől és könnyedén szállíthatóvá teszi a fejhallgatónkat.

TECHNIKAI DOLGOK

Az LSTN Fillmore kifinomult, szinte saját egyéniséggel bíró kis fejhallgató – ami rögtön látszott az anyagválasztásnál. A fejpánt nagyon jó minőségű műanyagból készült, míg a fülpárna vegán bőr borítású memória hab. Ez a kialakítás teszi extra könnyűvé ezt a fejhallgatót. A pánt „soft touch” bevonata miatt egyáltalán nem érezhető a műanyagos jelleg, arról nem is beszélve, hogy számos csuklót építettek bele a lehető legkönnyebb összehajthatóság érdekében. A fülre simuló kialakítású hangszóró házban egyedileg alkotott, 40 mm-es neodímium mágnessel szerelt membránt találhatunk, amely 20-20 kHz frekvencia átvitelt biztosít. A fejhallgató kialakítása teljesen szimmetrikus kiépítésű, tehát a jobb- és baloldal csak a kábelektől függ. Éppen ezért hangcsatorna jelölés sincsen rajta ami jó is meg rossz is. Így könnyebben kezelhető maga a füles, de a vezeték apró jelölése rosszabb fényviszonyok között nem jól látszik. A hangszórók teljesítmény igénye 30 és 50 mW között ideális, tehát nem igényel külső fejhallgató erősítőt az alacsony ellenállása miatt.

HANGZÁS ÉS TAPASZTALATOK

A Fillmore fejhallgatóval akkor kerülünk igazi kapcsolatba, amikor felvesszük. Minden rosszindulatú megjegyzés nélkül – saját tapasztalatból mondom -, nagyfejűek sem panaszkodhatnak a kényelemre, mivel jól eltalálták a méretet. Legalább is, meglehetősen tág határok között lehetett beállítani a fejpánt ívét. A műanyag rugalmas, a nyomóerő megfelelő, nem sok nem is kevés. Kizárt, hogy bárkinek panasza legyen. A vezetékek szinte észrevétlenül helyezkednek el, nem zavar a zenehallgatás és filmek megtekintése során. A tesztelés során a fejhallgató csatlakozók mindig elégedett mosolyra késztettek, mivel szép faburkolattal ellátottak. A csatlakozók nagyon jól illeszkednek, nagyobb erővel tudjuk csak a jack aljzatba illeszteni. A hangerőt a vezetéken lévő hangerő szabályozóval egyszerűen lehet változtatni.

A hangminőséget több zenei műfajjal, videókkal is kipróbáltuk – tehát így alakítottuk ki az összképet. Mivel úti fejhallgatóról van szó – a Fillmore 40 mm-es meghajtóval rendelkezik – így a mérete is és a dinamikája is kisebb, összehasonlítva az előzetesen már tesztelt Troubadour fejhallgatóval. A könnyűzenei felvételeken, amiben sok a basszus feltűnt, hogy a hangzása határozott, erőteljes, de nem megy túlságosan mélyre. Akik a nagyon ütős basszusokat szeretik, azoknak talán kicsit hiányérzetük lesz, bár erősen függ a zenei feldolgozástól, hogy mennyire mellbe vágó a mély-tartomány prezentálása. A magas tartományban nem túlzó – inkább kissé visszafogottabb – nincsen aránytalan magas kiemelés. A középtartomány kifejezetten meggyőző, a filmek párbeszédjeihez nagyszerű és jól közvetíti a jelenetek atmoszféráját.

A zenei stílusok közül a könnyűzene sokkal jobban fekszik ennek a fejhallgatónak, mint a komolyzenei művek. Egyszerűen jobban átjönnek a részletek, a zenei színpad is szélesebbnek tűnik és jól prezentálja a műveket. A klasszikus zene esetében a hangkép megfelelő, a színpad is jól érvényesül, de hiányzik egy kis dinamika tartalék a nagyzenekari művek reprezentálásához. A zongora hangja kifejezetten élethű és a Fillmore élvezetes hangzást biztosít – legyen szó egy keringőről vagy éppen Vivaldi Négy Évszak művének valamelyik szakaszáról. Ugyanakkor mégiscsak utazáshoz szánt fejhallgató, és ennek megfelelően az erőssége inkább a zenei streaming szolgáltatók, a Youtube és egyéb tartalom megosztó portálokon érvényesül.

ÖSSZEGZÉS

Aki könnyen kezelhető, jó hangú, kis helyet foglaló és ráadásul különleges megjelenésű fejhallgatót keres, annak a Fillmore nagyon jó választás! Nagyon tetszett benne hogy kicsi, teljesen összehajtható, igazi fából készült és a hangja pedig mindennapos utazási vagy utcai használatra kitűnő. Mivel zárt kialakítású a környezeti zajok egy jó részét kiszűri, így tömegközlekedési eszközökön is jó eredménnyel használhatjuk. Nem is kérdés, hogy a pénzünkért értéket kapunk, sőt választási lehetőségünk is nyílik arra, hogy esetleg a Bluetooth kompatibilis verzió mellett döntsünk. Mindeközben mindezt azzal a jó érzéssel tehetjük, hogy egy olyan emberen segítünk a vásárlással, aki talán életében először fog hallani.

A Starkey Hearing alapítvány gondoskodik világszerte – és így hazánkban is – arról, hogy az LSTN adományai a legjobb helyre kerüljenek. Az LSTN nem más, mint jó hangzás a fülünknek és egyben jó érzés az emberi léleknek, hogy segíthetünk a rászorulóknak. Járatni, használni és szeretni kell: ez az az LSTN Fillmore.

lightning_bolt_grey_horiz_png

A Fillmore tesztelője és a cikk írója: Klinger Zoltán

VEZETÉKES FILLMORE

Hordozható, utazásra kész és tartós. Ismerd meg új kedvenc utazási partneredet.

BLUETOOTH FILLMORE

A Fillmore gondoskodik róla, hogy a következő nagyszerű kalandodhoz a hangzás is tökéletes legyen.

Legfrissebb az LSTN-től

Az LSTN megéri!

  Az LSTN Troubadour fejhallgatóját már sok helyen tesztelték. Most a Buzzfeed végzett egy összehasonlító tesztet pár gyártó modelljével, többek között egy közel 600.000 Ft-os fejhallgatóval is. Az alábbi videóban megnézheted, mi lett az összehasonlítás...

bővebben

LSTN Avalon Fülhallgató Teszt

  Az LSTN egy csodálatos cég, amely kiváló termékek készítése mellett hallássérülteken is segít. Az Avalon fülhallgatójuk célja, hogy az olcsó, műanyag házas fülhallgatóknak állítson megfizethető árú konkurenciát. Nézzük. LSTN AVALON FÜLHALLGATÓ Vágjunk is bele a...

bővebben

Az LSTN az Art&Design Merketen – 2019 március

Hatodik alkalommal került megrendezésre az Antropos Art and Design Market. A Morrisons2 klub fedett teraszán az LSTN is lehetőséget kapott arra, hogy megmutassa a közönségnek egyedülálló termékeit.A cikk elolvasása kb. 2 percMI AZ Art&Design Market? 2018...

bővebben