fbpx

LSTN Fillmore Fejhallgató Teszt

Szerző: 2018 Júl 10Uncategorized @hu

Akarsz egy pompás kis utazós fejhallgatót, ami ráadásul extra külsővel is rendelkezik? A Fillmore fantázia nevű füles kicsi, jó hangú, könnyen szállítható és ráadásul még fából készült a hangszóró házat kapott. Következzen az LSTN Fillmore fejhallgató teszt!

HATÉKONY ÚTITÁRS

Amennyiben a fenti kérdésre igen a válaszod, akkor nagyon nem is kell tovább keresgélned. Az LSTN kínálatban megtalálható Fillmore ugyanis kicsi, jó hangú, könnyen szállítható és ráadásul igazi zebrafából készült hangszóró házzal rendelkezik. A 40 mm-es membránok elegendő erőforrás tartalékkal bírnak – ami a hangerőt illeti -, hangereje szabályozható és mikrofont is kapott, így telefonhoz is könnyen használható.

az lstn fillmore fejhallgato igazan hatekony utitars

LSTN FILLMORE FEJHALLGATÓ TESZT

A Fillmore fejhallgató vezetékes és Bluetooth kompatibilis változatban kapható. A vezetékes változat 34.900 Ft-os áron kapható, míg a Bluetooth kompatibilis tízezer Ft-al kerül többe. És ne feledjük: minden fejhallgató megvásárlásával segítünk egy halláskárosult emberen! Minden vásárlással új esélyt adsz a teljes életre egy halláskárosultnak! Ez az LSTN gyártói filozófia része.

MI VAN A DOBOZBAN?

Nagyon kulturált és letisztult a fejhallgató csomagolása, csak a lényegere koncentrál. Az informatív és figyelem felhívó díszcsomagolás azonnali vásárlási reakciót indít be az emberben. A szakavatott és megszállott fejhallgatósokat egy dolog biztosan megfogja: a fa mintázatú hangszóróház képe. Kibontva a dobozt nem érhet senkit meglepetés, azt kapja az ember, amire számított. Egy kicsi, könnyű és igazi fából készült fejhallgatót. De tényleg!

A zebrafa hangszóróházat  – ami kemény, akusztikailag jól teljesítő fafajta -, az LSTN cég előszeretettel használja szinte minden kategóriában. Emellett még diófából, cseresznyéből vagy juharfából is készülnek fejhallgatók az LSTN műhelyében ahol a lényeg, a megfelelő akusztika elérése. A Fillmore egyáltalán nem nehéz, amely már  az első kézbe vételkor is érezhető. A csomagban megtaláljuk a csatlakozó vezetéket is, amely aranyozott végeket és textil bevonatot kapott. Külön említést érdemel a csatlakozó, amely szintén a fejhallgatóhoz illő faborítással rendelkezik. Vékony, de erős a fejhallgató vezetéke, ami önállóan a jobb és bal oldali hangszóró házhoz egy-egy vezetékkel illeszthető. Amennyiben mindez valakinek nem tetszene, akkor létezik ennek a fejhallgatónak egy vezeték nélküli változata is, így nem lehet gond a választás során. Az úti csomagban egy szépen kidolgozott tasakot is kapunk, ami védi az esetleges sérülésektől és könnyedén szállíthatóvá teszi a fejhallgatónkat.

az lstn fillmore fejhallgato kaphato vezetek nelkuli verzioban is

TECHNIKAI DOLGOK

Az LSTN Fillmore kifinomult, szinte saját egyéniséggel bíró kis fejhallgató – ami rögtön látszott az anyagválasztásnál. A fejpánt nagyon jó minőségű műanyagból készült, míg a fülpárna vegán bőr borítású memória hab. Ez a kialakítás teszi extra könnyűvé ezt a fejhallgatót. A pánt „soft touch” bevonata miatt egyáltalán nem érezhető a műanyagos jelleg, arról nem is beszélve, hogy számos csuklót építettek bele a lehető legkönnyebb összehajthatóság érdekében. A fülre simuló kialakítású hangszóró házban egyedileg alkotott, 40 mm-es neodímium mágnessel szerelt membránt találhatunk, amely 20-20 kHz frekvencia átvitelt biztosít. A fejhallgató kialakítása teljesen szimmetrikus kiépítésű, tehát a jobb- és baloldal csak a kábelektől függ. Éppen ezért hangcsatorna jelölés sincsen rajta ami jó is meg rossz is. Így könnyebben kezelhető maga a füles, de a vezeték apró jelölése rosszabb fényviszonyok között nem jól látszik. A hangszórók teljesítmény igénye 30 és 50 mW között ideális, tehát nem igényel külső fejhallgató erősítőt az alacsony ellenállása miatt.

HANGZÁS ÉS TAPASZTALATOK

A Fillmore fejhallgatóval akkor kerülünk igazi kapcsolatba, amikor felvesszük. Minden rosszindulatú megjegyzés nélkül – saját tapasztalatból mondom -, nagyfejűek sem panaszkodhatnak a kényelemre, mivel jól eltalálták a méretet. Legalább is, meglehetősen tág határok között lehetett beállítani a fejpánt ívét. A műanyag rugalmas, a nyomóerő megfelelő, nem sok nem is kevés. Kizárt, hogy bárkinek panasza legyen. A vezetékek szinte észrevétlenül helyezkednek el, nem zavar a zenehallgatás és filmek megtekintése során. A tesztelés során a fejhallgató csatlakozók mindig elégedett mosolyra késztettek, mivel szép faburkolattal ellátottak. A csatlakozók nagyon jól illeszkednek, nagyobb erővel tudjuk csak a jack aljzatba illeszteni. A hangerőt a vezetéken lévő hangerő szabályozóval egyszerűen lehet változtatni.

A hangminőséget több zenei műfajjal, videókkal is kipróbáltuk – tehát így alakítottuk ki az összképet. Mivel úti fejhallgatóról van szó – a Fillmore 40 mm-es meghajtóval rendelkezik – így a mérete is és a dinamikája is kisebb, összehasonlítva az előzetesen már tesztelt Troubadour fejhallgatóval. A könnyűzenei felvételeken, amiben sok a basszus feltűnt, hogy a hangzása határozott, erőteljes, de nem megy túlságosan mélyre. Akik a nagyon ütős basszusokat szeretik, azoknak talán kicsit hiányérzetük lesz, bár erősen függ a zenei feldolgozástól, hogy mennyire mellbe vágó a mély-tartomány prezentálása. A magas tartományban nem túlzó – inkább kissé visszafogottabb – nincsen aránytalan magas kiemelés. A középtartomány kifejezetten meggyőző, a filmek párbeszédjeihez nagyszerű és jól közvetíti a jelenetek atmoszféráját.

A zenei stílusok közül a könnyűzene sokkal jobban fekszik ennek a fejhallgatónak, mint a komolyzenei művek. Egyszerűen jobban átjönnek a részletek, a zenei színpad is szélesebbnek tűnik és jól prezentálja a műveket. A klasszikus zene esetében a hangkép megfelelő, a színpad is jól érvényesül, de hiányzik egy kis dinamika tartalék a nagyzenekari művek reprezentálásához. A zongora hangja kifejezetten élethű és a Fillmore élvezetes hangzást biztosít – legyen szó egy keringőről vagy éppen Vivaldi Négy Évszak művének valamelyik szakaszáról. Ugyanakkor mégiscsak utazáshoz szánt fejhallgató, és ennek megfelelően az erőssége inkább a zenei streaming szolgáltatók, a Youtube és egyéb tartalom megosztó portálokon érvényesül.

az lstn fillmore fejhallgato a kornyezeti zajok jo reszet kiszuri

ÖSSZEGZÉS

Aki könnyen kezelhető, jó hangú, kis helyet foglaló és ráadásul különleges megjelenésű fejhallgatót keres, annak a Fillmore nagyon jó választás! Nagyon tetszett benne hogy kicsi, teljesen összehajtható, igazi fából készült és a hangja pedig mindennapos utazási vagy utcai használatra kitűnő. Mivel zárt kialakítású a környezeti zajok egy jó részét kiszűri, így tömegközlekedési eszközökön is jó eredménnyel használhatjuk. Nem is kérdés, hogy a pénzünkért értéket kapunk, sőt választási lehetőségünk is nyílik arra, hogy esetleg a Bluetooth kompatibilis verzió mellett döntsünk. Mindeközben mindezt azzal a jó érzéssel tehetjük, hogy egy olyan emberen segítünk a vásárlással, aki talán életében először fog hallani.

A Starkey Hearing alapítvány gondoskodik világszerte – és így hazánkban is – arról, hogy az LSTN adományai a legjobb helyre kerüljenek. Az LSTN nem más, mint jó hangzás a fülünknek és egyben jó érzés az emberi léleknek, hogy segíthetünk a rászorulóknak. Járatni, használni és szeretni kell: ez az az LSTN Fillmore.

lightning bolt grey horiz png

A Fillmore tesztelője és a cikk írója: Klinger Zoltán

VEZETÉKES FILLMORE

Hordozható, utazásra kész és tartós. Ismerd meg új kedvenc utazási partneredet.

BLUETOOTH FILLMORE

A Fillmore gondoskodik róla, hogy a következő nagyszerű kalandodhoz a hangzás is tökéletes legyen.

Legfrissebb az LSTN-től

Hogyan használd a zenét stresszoldáshoz

Hogyan használd a zenét stresszoldáshoz

A zene, mint stresszoldó eszköz egyik nagy előnye, hogy a szokásos tevékenységek közben is használható. Ráadásul csökkenti a napi stresszt. Így valójában a rendkívül elfoglalt emberek napi ütemezésébe is belefér.

bővebben
A zene és a memória

A zene és a memória

A zenének az elmére gyakorolt hatására a közelmúltban megjelent egy kiadvány amely megállapította, hogy a zene az agyunk olyan részében tárolódik, amelyet az Alzheimer-kór vagy a demencia nem érint.

bővebben