LSTN Avalon Fülhallgató Teszt

Szerző: 2019 ápr 30Teszt

Az LSTN egy csodálatos cég, amely kiváló termékek készítése mellett hallássérülteken is segít. Az Avalon fülhallgatójuk célja, hogy az olcsó, műanyag házas fülhallgatóknak állítson megfizethető árú konkurenciát. Nézzük.

LSTN AVALON FÜLHALLGATÓ

Vágjunk is bele a közepébe, hiszen az Avalon bemutatásához nem kell kisregényt írni. Az egyedileg készített és hangolt, neodímium meghajtókat egy bambuszból elkészített ház borítja. A burkolat természetesen nem csak esztétikai célokat szolgál, hanem a hangzásban is szerepet kap. Ennek oka, hogy egészen más rezonanciával rendelkezik, mint egy műanyag vagy fémházas fülhallgató.

Hangzás

A magasak tiszteletreméltóak. Nem audiophil minőség, de jól teljesítenek a legtöbb műfajban, amit hallgattam. A hangok szépen kijönnek, különösen olyan előadók és albumok esetében, mint például Ellie Goulding vagy a Daft Punk által készített Tron. Érdekesség, hogy a Green Day és Breaking Benjamin esetében ez a tisztaság mintha néha felborult volna.

Az Avalon középfrekvenciákon kissé megsűllyed, bár ezen szoftveres kiegyenlítéssel lehet segíteni. Az is lehet azonban, hogy hagyni kellett volna még egy kicsit bejáratódni a fülhallgatót.

A mélyek nagyon kellemesek, de nem túlzóak. Sok esetben úgy tűnt, mintha sok lenne, de idővel rájöttem, hogy a fülhallgató háza miatt tűnnek erőteljesebbnek. Én sem szeretem zenehallgatásánál a mélyeket feltekerni, ezért ez furcsa lehet azoknak, akik csak tökéletes zenei reprodukció mellett szeretik hallgatni kedvenc előadójuk zeneszámait. A fa természetessége okozta plusz mélyérzet, néha megborzongatott és mosolyt csalt az arcomra.

A basszus válasz bőséges, így az elektronikus zenét kedvelők – például mint a Nero, az Uppermost vagy Krewella – nagy kedvence lesz az Avalon. A meghajtó és a faburkolat kettőse azonban okozhat enyhe túlzást egyes rock vagy alternatív dalokban, mint például a Saving Able vagy a Foo Fighters.

A tapasztalatokat figyelembe véve az LSTN Avalon fülhallgató színpadképe kellemes, míg hangképe kissé V karakterű. Meglepően tapasztalható, hogy a használattal folyamatosan változott mindkettő, ezért ne az első pár óra alapján alkossunk véleményt a fülhallgatóról.

Hangszigetelésben az Avalon fantasztikus. Közepes hangerő mellett a külső környezeti zajok teljesen eltűnnek. Figyelni kell rá, hogy hangosan hallgatva szinte lehetetlen észrevenni, ha valaki éppen hozzánkszól az utcán vagy egy tömegközlekedési járművön.

KÉNYELEM ÉS HORDOZHATÓSÁG

A kényelem egy olyan területe a fülhallgatóknak, ahol az Avalon kitűnően teljesít. A mellékelt fülillesztékek szépek, puhák és nem okoznak irritációt még hosszútávú zenehallgatás során sem. A fülhallgató háza szép, könnyű és a fülillesztékekkel nem mozog a fülben. A tömítés szoros, de nem kellemetlen.

Az LSTN jó munkát végzett az Avalonnal, mert nagyon könnyedén elhelyezhető akár a nadrág zsebében is. A mellékelt kisméretű, mikro-szálas hordtáskában egyszerűen tárolhatjuk.

TARTÓSSÁG ÉS KEZELÉS

Az Avalon már első látszatra is nagyon tartósnak tűnik. A könnyű, de erős bambusz burkolat hosszabb távon is ellenáll a fröccsenő víznek és úgy gondolom, hogy képes lenne kiállni egy véletlenszerű rálépést is. Bár ezt, személyesen nem mertem letesztelni.

A fülhallgató kábele fehér színű gumiból készült. Mivel az Avalon headsetként is használható, természetesen mikrofon és távvezérlő is helyet kapott a zaj- és gubancolódásmentes kialakítású kábelen. Nagyon nagy piros pont ezért az LSTN-nek.

A fülhallgató házán egy megerősített műanyag csonk van azon a területen, ahol a kábel elhagyja a vezetőházat. A 3,5 mm-es csatlakozó  szintén be van bevonva egy műanyag feszültségcsökkentő mechanizmussal. Ez a biztonsági megoldás ráadásul mindkét helyen elég hosszú, ezért úgy gondolom, hogy a mindennapi használatnak nem szabadna túlságosan nagy problémát jelentenie a kábel stressz szempontjából.

Az LSTN Avalon mikrofonja szabványos. A tesztelésből kiderül, hogy maximálisan elegendő lesz a telefonhívások kezelésére vagy a hangutasítások diktálására. A vonal másik oldalán lévő beszélgetőpartner hangját tisztán halljuk, és Ő is jól hall minket.

A kábelen elhelyezett vezérlők és a mikrofon egy szépen megformált házban pihennek. Az Avalon kiválóan együttműködik iPhone és Android eszközökkel is. A gombokkal vezérelhetjük a hangerőt, megállíthatjuk valamint előre- és visszaléptethetjük a zeneszámokat.

ÖSSZEGZÉS

Aki egy kiváló ár-érték arányú fülhallgatót szeretne vásárolni, annak az Avalon maximálisan megfelel majd. A jó basszus, a tisztességes magasak, a nagyszerű és egyedi megjelenés és a kiváló használhatóság tökéletes darabját találjuk meg a rendkívül elegáns csomagolásban. Amennyiben egy kicsit is számít, hogyan néz ki a fülhallgatód, az LSTN Avalon egy kiváló választás. Ráadásul vásárlásoddal egy hallássérült embernek is segítesz.

AZ LSTN-RŐL

Az LSTN audio termékgyártó cég központja Los Angelesben található. A 2011 novemberében alapított cég csak 2013 áprilisában indult el hivatalosan. Miért? Mert ez időszak alatt fejlesztették ki egyedileg a termékekben megtalálható meghajtókat. A legjobb hangminőséggel és tartóssággal rendelkező termékek mindegyikének hangtechnikáját a mai napig széles körben tesztelik.

A cég a klasszikus, stílusos, egyedi és kifinomult formák megtervezésével a legjobb fej-és fülhallgatók gyártására törekszik. Minden LSTN termék a fogyasztói stílus, a szükséglet és a kényelem szem előtt tartásával készül.

A fülhallgatók általában különböző faanyagból készülnek, mint például az ében, a cseresznye, a zebra, a bambusz vagy a dió. Termékeik kiemelkedésében azonban az összes többi összetevő – például az alumínium vagy a vegán bőr – kiválasztása is szerepet játszik. Itt érdemes megjegyezni, hogy a cég nagy figyelmet fordít a fenntarthatóságra is.

Az LSTN célja, hogy globális tudatosságot teremtsen az emberekben a halláskárosodással és a hallássérültekkel kapcsolatosan. Indulásuk óta több mint 35.000 embernek segítettek, hiszen minden vásárlás jótékony célokat szolgál, és segít valakinek először hallani a világban.

A cikket írta: Balogh Zoltán

LSTN AVALON BAMBUSZ

Eleged van az olcsó, műanyag fülhallgatókból? Nekünk is, és éppen ezért fejlesztettük ki az Avalont. A valódi bambusz házak, a hangzás és a zajmentes kábel jóval túlmutat az árán.

Pin It on Pinterest

Oszd meg másokkal is!

Reméljük érdekes volt a bejegyzés? Oszd meg másokkal is, hogy elolvashassák. Köszönjük!