LSTN Avalon Fülhallgató Teszt

Szerző: | 2019 ápr 30 | LSTN Hírek

Az LSTN egy csodálatos cég, amely kiváló termékek készítése mellett hallássérülteken is segít. Az Avalon fülhallgatójuk célja, hogy az olcsó, műanyag házas fülhallgatóknak állítson megfizethető árú konkurenciát. Nézzük.

A cikk elolvasása kb. 5 perc

AZ LSTN-RŐL

Az LSTN audio termékgyártó cég központja Los Angelesben található. A 2011 novemberében alapított cég csak 2013 áprilisában indult el hivatalosan. Miért? Mert ez időszak alatt fejlesztették ki a termékekben megtalálható meghajtókat. A legjobb hangminőséggel és tartóssággal rendelkező modellek mindegyikének hangtechnikáját, a mai napig széles körben tesztelik.

A cég a klasszikus, stílusos, egyedi és kifinomult formák megtervezésével, a legjobb fej-és fülhallgatók gyártására törekszik. Minden LSTN termék a fogyasztói stílus, a szükséglet és a kényelem szem előtt tartásával készül.

A termékeik általában különböző faanyagból készülnek, mint például az ében, a cseresznye, a zebra, a bambusz vagy a dió. Termékeik kiemelkedésében azonban az összes többi összetevő – például az alumínium vagy a vegán bőr – kiválasztása is szerepet játszik. Itt érdemes megjegyezni, hogy a cég nagy figyelmet fordít a környezettudatosságra és a fenntarthatóságra is. A felhasznált alapanyagok szinte mindegyike újrahasznosított.

Az LSTN célja, hogy globális tudatosságot teremtsen az emberekben a vásárlással kapcsolatban, valamint a halláskárosodással és a hallássérültekkel szemben. Indulásuk óta több mint 35.000 embernek segítettek, hiszen minden vásárlás jótékony célokat szolgál, és segít valakinek – talán életében először hallani – a világban.

LSTN Avalon fülhallgató bambusz lifestyle banner 3

LSTN AVALON FÜLHALLGATÓ

Vágjunk is bele a közepébe, hiszen az Avalon bemutatásához nem kell kisregényt írni. Az egyedileg készített és hangolt, neodímium meghajtókat egy bambuszból elkészített ház borítja. A burkolat természetesen nem csak esztétikai célokat szolgál, hanem a hangzásban is szerepet kap. Ennek oka, hogy egészen más rezonanciával rendelkezik, mint egy műanyag vagy fémházas fülhallgató.

Hangzás

A magasak tiszteletreméltóak. Nem audiophil minőség, de jól teljesítenek a legtöbb műfajban, amit hallgattam. A hangok szépen kijönnek, különösen olyan előadók és albumok esetében, mint például Ellie Goulding vagy a Daft Punk által készített Tron. Érdekesség, hogy a Green Day és Breaking Benjamin esetében ez a tisztaság mintha néha felborult volna.

Az Avalon középfrekvenciákon kissé megsűllyed, bár ezen szoftveres kiegyenlítéssel lehet segíteni. Az is lehet azonban, hogy hagyni kellett volna még egy kicsit bejáratódni a fülhallgatót.

A mélyek nagyon kellemesek, de nem túlzóak. Sok esetben úgy tűnt, mintha sok lenne, de idővel rájöttem, hogy a fülhallgató háza miatt tűnnek erőteljesebbnek. Én sem szeretem zenehallgatásánál a mélyeket feltekerni, ezért ez furcsa lehet azoknak, akik csak tökéletes zenei reprodukció mellett szeretik hallgatni kedvenc előadójuk zeneszámait. A fa természetessége okozta plusz mélyérzet, néha megborzongatott és mosolyt csalt az arcomra.

A basszus válasz bőséges, így az elektronikus zenét kedvelők – például mint a Nero, az Uppermost vagy Krewella – nagy kedvence lesz az Avalon. A meghajtó és a faburkolat kettőse azonban okozhat enyhe túlzást egyes rock vagy alternatív dalokban, mint például a Saving Able vagy a Foo Fighters.

A tapasztalatokat figyelembe véve az LSTN Avalon fülhallgató színpadképe kellemes, míg hangképe kissé V karakterű. Meglepően tapasztalható, hogy a használattal folyamatosan változott mindkettő, ezért ne az első pár óra alapján alkossunk véleményt a fülhallgatóról.

Hangszigetelésben az Avalon fantasztikus. Közepes hangerő mellett a külső környezeti zajok teljesen eltűnnek. Figyelni kell rá, hogy hangosan hallgatva szinte lehetetlen észrevenni, ha valaki éppen hozzánkszól az utcán vagy egy tömegközlekedési járművön.

LSTN Avalon fülhallgató bambusz lifestyle banner 2

KÉNYELEM ÉS HORDOZHATÓSÁG

A kényelem egy olyan területe a fülhallgatóknak, ahol az Avalon kitűnően teljesít. A mellékelt fülillesztékek szépek, puhák és nem okoznak irritációt még hosszútávú zenehallgatás során sem. A fülhallgató háza szép, könnyű és a fülillesztékekkel nem mozog a fülben. A tömítés szoros, de nem kellemetlen.

Az LSTN jó munkát végzett az Avalonnal, mert nagyon könnyedén elhelyezhető akár a nadrág zsebében is. A mellékelt kisméretű, mikro-szálas hordtáskában egyszerűen tárolhatjuk.

TARTÓSSÁG ÉS KEZELÉS

Az Avalon már első látszatra is nagyon tartósnak tűnik. A könnyű, de erős bambusz burkolat hosszabb távon is ellenáll a fröccsenő víznek és úgy gondolom, hogy képes lenne kiállni egy véletlenszerű rálépést is. Bár ezt, személyesen nem mertem letesztelni.

A fülhallgató kábele fehér színű gumiból készült. Mivel az Avalon headsetként is használható, természetesen mikrofon és távvezérlő is helyet kapott a zaj- és gubancolódásmentes kialakítású kábelen. Nagyon nagy piros pont ezért az LSTN-nek.

A fülhallgató házán egy megerősített műanyag csonk van azon a területen, ahol a kábel elhagyja a vezetőházat. A 3,5 mm-es csatlakozó  szintén be van bevonva egy műanyag feszültségcsökkentő mechanizmussal. Ez a biztonsági megoldás ráadásul mindkét helyen elég hosszú, ezért úgy gondolom, hogy a mindennapi használatnak nem szabadna túlságosan nagy problémát jelentenie a kábel stressz szempontjából.

Az LSTN Avalon mikrofonja szabványos. A tesztelésből kiderül, hogy maximálisan elegendő lesz a telefonhívások kezelésére vagy a hangutasítások diktálására. A vonal másik oldalán lévő beszélgetőpartner hangját tisztán halljuk, és Ő is jól hall minket.

A kábelen elhelyezett vezérlők és a mikrofon egy szépen megformált házban pihennek. Az Avalon kiválóan együttműködik iPhone és Android eszközökkel is. A gombokkal vezérelhetjük a hangerőt, megállíthatjuk valamint előre- és visszaléptethetjük a zeneszámokat.

LSTN Avalon fülhallgató bambusz lifestyle banner 1

ÖSSZEGZÉS

Aki egy kiváló ár-érték arányú fülhallgatót szeretne vásárolni, annak az Avalon maximálisan megfelel majd. A jó basszus, a tisztességes magasak, a nagyszerű és egyedi megjelenés és a kiváló használhatóság tökéletes darabját találjuk meg a rendkívül elegáns csomagolásban. Amennyiben egy kicsit is számít, hogyan néz ki a fülhallgatód, az LSTN Avalon egy kiváló választás. Ráadásul vásárlásoddal egy hallássérült embernek is segítesz.

A cikk írója: Balogh Zoltán

lightning_bolt_grey_horiz_png

LSTN AVALON BAMBUSZ

Eleged van az olcsó, műanyag fülhallgatókból? Nekünk is, és éppen ezért fejlesztettük ki az Avalont. A valódi bambusz házak, a hangzás és a zajmentes kábel jóval túlmutat az árán.

Legfrissebb az LSTN-től

Az LSTN megéri!

  Az LSTN Troubadour fejhallgatóját már sok helyen tesztelték. Most a Buzzfeed végzett egy összehasonlító tesztet pár gyártó modelljével, többek között egy közel 600.000 Ft-os fejhallgatóval is. Az alábbi videóban megnézheted, mi lett az összehasonlítás...

bővebben

Az LSTN az Art&Design Merketen – 2019 március

Hatodik alkalommal került megrendezésre az Antropos Art and Design Market. A Morrisons2 klub fedett teraszán az LSTN is lehetőséget kapott arra, hogy megmutassa a közönségnek egyedülálló termékeit.A cikk elolvasása kb. 2 percMI AZ Art&Design Market? 2018...

bővebben

Az LSTN és a Szimpla Fashion – 2019 február

Hidegben, de jó hangulatban indult a Szimpla Fashion pop-up sorozat idei első rendezvénye. Ismét sok tapasztalatot szereztünk egy Dj segítségével. Rövid beszámolónkban elolvashatod, hogyan... A cikk elolvasása kb. 3 perc MI AZ A SZIMPLA FASHION? A rendezvény teljes...

bővebben