Barion Pixel

Ismerkedés az anyagokkal: bambusz

Szerző: 2019 nov 12Érdekesség

Akik rendszeresen olvassák blogbejegyzéseinket tudják, hogy az LSTN rendkívül elkötelezett a környezetvédelemmel és a fenntarthatósággal kapcsolatban. Éppen ezért, a termékek újrahasznosított alapanyagokból készülnek, amelyek közül a gyártó által használt legkülönlegesebb anyag a fa. A blog következő néhány bejegyzésében közelebbről is megvizsgáljuk az LSTN termékekben használt néhány kulcsfontosságú anyagot.

Az amerikai LSTN alapvető működéséhez hozzátartozik a bolygónk fenntartható jövőjéhez való gondolkodásmód és cselekedet. Valószínűleg hallottad és láttad már, hogy minden termékünk előállításához fenntartható és természetes anyagokkal dolgozunk. De hogyan néz ki ez valójában, és milyen mérhető hatással van a környezetre?

Ismerkedés az anyagokkal: bambusz

Természetes bambuszt használunk sok olyan fülhallgatónk előállításához, mint például a Wembley vagy az Avalon, amelyeknek a teljes hangszóró háza ebből az anyagból áll. Ez a keményfa felület sokkal tartósabb, mint a műanyag vagy más szintetikus anyag, ezáltal fenntarthatóbb termékeket állíthatunk elő. Mit jelent ez pontosan? Többek között azt, hogy megfelelő odafigyelés mellett, ezeket a fülhallgatókat sokkal tovább tudod használni.

A bambusz egy rendkívül gyorsan növekvő fa, amely képes egy nap alatt akár 1 métert is növekedni megfelelő körülmények között. Ez azt jelenti, hogy a bambuszerdők nagyon gyorsan telepíthetőek és gyorsan felhasználhatóak. Noha vannak aggályok, hogy egyes területeken a természetes erdőkre veszélyes a bambuszgazdaságok kialakítása, de abban mindenki egyetért, hogy a bambusz általában rendkívül fenntartható erőforrás és fenntarthatóbb, mint a többi fa.

Miért jobb bambuszból a fülhallgató?

Az LSTN fülhallgatóiban megtalálható hangszórók megfelelő megtervezése mellett a bambusz burkolat hozzájárul a kristálytiszta hangok reprodukálásához. Természetes anyagként a fa ugyanis sokkal jobban rezonál, így a hang meleg, tiszta, és természetesen természetes marad.

A fa képes a hangot erősíteni és elnyelni. Az üreges felépítésű, kis súlyú és nagyon hajlékony, rugalmas száraknak köszönhetően a bambusz az élet szinte minden területén hasznosítható növény. Készíthető belőle kerítés, építési állványzat, kerti vagy akár szobai bútor, de még ékszer is. Éppen ezért ez egy egyedülálló anyag.

Ráadásul a bambusz a természetes akusztikai élményen felül fantasztikus passzív zajszűréssel járul hozzá a kiváló sztereó hangteljesítményhez és a fantasztikus sztereó színpadképhez. Ezek a hatások még azoknál a zenehallgatóknál is jelentkeznek, akik saját bevallásuk szerint nem rendelkeznek kifinomult hallással.

A bambusz további előnyei

Van még egy szempont, amely fontos a fából – egészen pontosan a bambuszból – készült fülhallgatókkal kapcsolatban. Mégpedig az, hogy nagyszerűen és ízlésesen néznek ki. A fa erezetéből adódóan soha nem találhatunk két teljesen egyforma darabot, amelytől valóban különlegesnek érezheti magát a viselő. Úgy kell tekinteni egy ilyen fából készült LSTN fejhallgatóra, mintha egyedileg készíttetted volna magadnak. Király érzés ugye? wink

A műanyag egyenlőre elkerülhetetlennek tűnik a személyes audioeszközök, például a fej- és fülhallgatók és a hangszórók esetében; de az LSTN azon dolgozik, hogy a műanyag legalább egy részét természetes és biológiailag lebontható anyagokkal cserélje ki. Céljuk, hogy környezetbarátabbá váljanak, anélkül, hogy veszélybe sodornák azon termékek teljesítményét, amelyeket a modern élet fontos részének tekintünk.

Wembley Fülhallgató Bambuszból

A Wembley fülhallgató bambuszból készült burkolatával és aranyozott felületeivel igazán elegáns megjelenést kölcsönöz Neked. Bármilyen stílust is kedvelsz, a Wembley bármilyen ruhadarabod megfelelő kiegészítője lehet.

Avalon Fülhallgató Bambuszból

Az Avalon fülhallgató különleges bambusz háza nem csak a gyönyörű megjelenés miatt fontos. A bambusz burkolat gondoskodik a hangok természetességéről, részletességéről és dinamikájáról is.

Pin It on Pinterest

Oszd meg másokkal is!

Reméljük érdekes volt a bejegyzés? Oszd meg másokkal is, hogy elolvashassák. Köszönjük!