fbpx

Az LSTN Hallássérülteknek És Rászorulóknak Segített Kínában

Szerző: 2018 ápr 19LSTN Hírek

Az LSTN hallássérülteknek és rászorulóknak segített Kínában, Kunming városában.

A kínai Yunnan tartomány, több mint 56 etnikai kisebbségnek ad otthont. Mindegyik saját nyelvével, kulturális ruhájával és vallási hagyományaival éli a mindennapokat. Yunnan hihetetlen sokszínűsége jelen volt, amikor a csapat átadta a hallás ajándékát. Ismét megtiszteltetés volt, hogy részesei lehettünk ennek az akciónak.

kina-info

Egy apa is elutazott a hegyi falusi házából – ahol juhászként dolgozik -, hogy elhozza 10 éves lányát, Longli-t, abban a reményben, hogy segíthetünk neki. Longli halláskárosodással született, és közössége korlátozott erőforrásai miatt nem tudta taníttatni. Ezért Longli-nek soha nem volt lehetősége arra, hogy iskolába járjon. Ennek ellenére Longli megtanulta leírni a nevét, és megtanulta, hogyan olvasson szájról.

Egy rövid videóban megmutatjuk, melyek voltak az utazás legfontosabb elemei. Nézz meg néhány hihetetlen embert, akiken segíteni tudtunk, miközben ott voltunk.

Nagyon szerencsések voltunk, hogy némi időt kaptunk Kunming városának megtekintésére – itt van néhány kedvenc fotónk.

Legfrissebb az LSTN-től

hogyan-hasznald-a-zenet-stresszoldashoz-400x250

Hogyan használd a zenét stresszoldáshoz

A zene, mint stresszoldó eszköz egyik nagy előnye, hogy a szokásos tevékenységek közben is használható. Ráadásul csökkenti a napi stresszt. Így valójában a rendkívül elfoglalt emberek napi ütemezésébe is belefér.

bővebben
a-zene-es-a-memoria-400x250

A zene és a memória

A zenének az elmére gyakorolt hatására a közelmúltban megjelent egy kiadvány amely megállapította, hogy a zene az agyunk olyan részében tárolódik, amelyet az Alzheimer-kór vagy a demencia nem érint.

bővebben