fbpx

Az LSTN És A Starkey Hearing Alapítvány Indonéziában Segített

Szerző: 2018 ápr 19LSTN Hírek

Az LSTN és a Starkey Hearing Alapítvány Indonéziában segített. Az LSTN csapat tagja Zoya röviden beszámol az eltöltött napról és a tapasztalatokról.

A Starkey Hearing Alapítványnak soha sem volt missziója Indonéziában 2015 előtt, és izgatottan vettünk részt az elsőben. Kövesd az LSTN csapat tagját Zoya Biglary-t, aki a világ negyedik legnépesebb nemzetével  kapcsolatos tapasztalatait meséli el.

“Egy 40-es éveiben járó férfival találkoztam, és amikor bekapcsoltam a hallókészülék akkumulátorát, és megkérdeztem tőle, hogy “sama” (azaz megfelelő), sírni kezdett. A velem dolgozó tolmács azt mondta, hogy ez volt az első alkalom, hogy ez az ember valaha is hallott valamit egész életében.”

Zoya Biglary

Hihetetlenül izgatottnak és büszkének éreztem magam, hogy képviselem az LSTN-t a Jakarta-i Starkey Hearing Alapítvány küldetésében. Indonézia fővárosa, Jakarta mindent kínál, amit egy nagyvárostól elvárhatsz, miközben mindegyik sarkon gazdag kulturális hatásokat sugároz.

lstn-jakarta

Jakartában több mint 10 millió ember él, így a világ egyik legnépesebb városa. Sajnálatos módon sok indonéz alacsony keresettel rendelkezik és küzd, hogy a családjuk megfelelően éljen. Az orvosi eszközök – különösen a halláskárosultak számára -, rendkívül drágák.

Reggel érkeztünk a missziós helyszínre, hogy több mint 500 betegnek adhassunk új hallókészüléket. Sokan voltak olyan kisgyermekek, akik még soha nem hallottak. Majdnem mindegyik messziről utazott hozzánk, mert nem tudják maguknak megengedni a hallókészülék megvásárlását.

“Az első hallókészülék felszerelése hihetetlen élmény volt. Figyeltem, amikor egy fiatal lány szeme szinte felgyulladt, amikor először hallotta a hangomat. Akkor nem volt idő elgondolkodni arról, hogy mennyire változott meg az élete, miközben láttam izgatottan futni az anyjához.”

Zoya Biglary

zoya-jakartaban

Többször azon kaptam magam, hogy összezavarodtam. Sok olyan emberrel találkoztam aki élete nagy részét anélkül élte le, hogy hallotta volna szerettei hangját vagy meghallgatott volna egy zeneszámot. Túl könnyű az alapérzékeket természetesnek tekinteni és a jakartai tapasztalatok ezt megmutatták számomra.

Minden vásárlás, minden erőfeszítés az LSTN segítségével egy lépéssel közelebb visz ahhoz, hogy több életet változtassunk meg a zene erején keresztül. Támogatásod annyira hihetetlenül fontos, és köszönjük, hogy az LSTN-nel a hangunk és céljaink része vagy.

jakarta-info

Legfrissebb az LSTN-től

hogyan-hasznald-a-zenet-stresszoldashoz-400x250

Hogyan használd a zenét stresszoldáshoz

A zene, mint stresszoldó eszköz egyik nagy előnye, hogy a szokásos tevékenységek közben is használható. Ráadásul csökkenti a napi stresszt. Így valójában a rendkívül elfoglalt emberek napi ütemezésébe is belefér.

bővebben
a-zene-es-a-memoria-400x250

A zene és a memória

A zenének az elmére gyakorolt hatására a közelmúltban megjelent egy kiadvány amely megállapította, hogy a zene az agyunk olyan részében tárolódik, amelyet az Alzheimer-kór vagy a demencia nem érint.

bővebben