Barion Pixel

10+1 kérdés és válasz az LSTN-ről

Szerző: 2019 febr 2Érdekesség

Előző blogbejegyzéseinkben elmondtuk nektek, milyen fantasztikus visszajelzéseket kapunk az LSTN termékekkel kapcsolatban. A következő 10+1 kérdést, szinte kivétel nélkül mindenki feltette már nekünk.

A cikk elolvasása kb. 3 perc

MIÉRT?

2018 utolsó negyedéve elég sűrű volt rendezvények tekintetében. Megjelentünk a Szimpla Fashion kiállításon, amelyen a legjobb budapesti tervezők munkáival találkozhatnak a látogatók. Több alkalommal részt vettünk a WAMP vásárokon is, amelyről szintén beszámoltunk és elmondtuk tapasztalatainkat. Mindegyik rendezvény nagyon jó volt, és kiváló visszajelzéseket kaptunk a látogatóktól és vásárlóktól.

Ugyanakkor a WAMP vásárokról szóló bejegyzésünkben azt is kifejtettük, hogy mekkora csalódást tapasztaltunk akkor, amikor elmondtuk, hogy az LSTN egy amerikai márka. Mostanáig nem jöttünk rá arra, hogy az egyébként fantasztikus kidolgozású, kiváló hangzású, újrahasznosított alapanyagokból készített termékek gyártójának – aki egyébként egy fantasztikus társadalmi szerepvállalást is képvisel – miért okoz gondot amerikai nemzetsége. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor egy nagyobb tévécsatorna főszerkesztője felhívott minket telefonon. Elmondása alapján már több helyen találkozott velünk az interneten, illetve a vásárokon. A beszélgetésünk elején elmondta, hogy a tévéműsor amelyet képvisel, a divattal és ezek kiegészítőinek bemutatásával is foglalkozik. Egy szó mint száz, riportot szerettek volna készíteni az LSTN-ről.

Kétségtelenül felkeltette az érdeklődésemet, mire a hölgy következő kérdése így hangzott: “De, ugye ezek magyar termékek?” Erre a válaszom egyértelműen “Nem” volt, mire a főszerkesztő csalódottan annyit mondott, hogy ez esetben nem tudjuk megcsinálni a riportot. Értetlenkedve tettem fel neki a kérdést, hogy “ez mégis miért probléma?”, amelyre az volt a válasz, hogy ez a koncepció. Ha az LSTN nem magyar márka, akkor nem lehet riportot készíteni róla. Legalább is nem velük. Legalább is nem most. Pont.

Sokáig gondolkodtam, milyen formában írjam ki magamból döbbenetemet. Pár évvel ezelőtt, azt tapasztaltam, hogy nekünk magyaroknak mindegy milyen terméket vásárolunk, csak olcsó legyen. Szerencsére ez ma már nincs így, mert az emberek most már hajlandóak több pénzt fizetni a minőségért. Ugyanakkor, most azt tapasztalom, hogy ami tőlünk nyugatra eléggé elfogadott – mármint a hazai termékek preferálása – az mostanra eljut hozzánk is.

10+1 KÉRDÉS ÉS VÁLASZ AZ LSTN-RŐL

A további kérdések ugyanakkor szinte mindenkitől elhangoztak az elmúlt fél év alatt, így összeszedtük ezeket egy csokorba, hogy aki még nem találkozott a márkával, az is képbe kerüljön.

1. Az LSTN magyar márka?

Nem. Az LSTN egy amerikai gyártó. A tervezési fázistól, a teszteléseken keresztül az utolsó végleges példány elkészültéig minden a cég székhelyén Los Angeles-ben történik. A gyártási fázis és összeszerelés pedig – ahogyan rengeteg más gyártó esetében is -, Kínában.

2. Mit jelent az, hogy újrahasznosított anyagból készül?

Az LSTN rendkívül elkötelezett  a fenntarthatóságot és a környezetbarát technológiát illetően. Ezért, az alapanyagokat régi, kidobásra került bútorokból, padlókból, hangszerekből, baseball ütőkből, gördeszkákból és egyéb fából készült tárgyakból biztosítják. Sőt, a tervezés alatt lévő termékek már újrahasznosított műanyag felhasználásával kerülnek kialakításra.

3. Miért egyedi minden darab?

A felhasznált fa alapanyag erezete miatt, amely ugye folyamatosan változott a fa élete alatt. A termékek sötét és világos színeit a természet formálja.

4. Miért faburkolat?

A fa kiváló akusztikai tulajdonságai megkérdőjelezhetetlenek. A faanyag jó hangszigetelő és kiváló rezonancia képességgel rendelkezik. Gondolj csak bele, az otthoni Hifi hangfalak és rengeteg hangszer mind fából készül.

5. Milyen hangszórók vannak benne?

Az LSTN egyedileg fejlesztett és hangolt hangszórókat használ a termékekhez, tehát nem más gyártótól vásárolja.

6. Milyen kiemelések vannak a frekvenciatartományban?

Az LSTN egyedileg fejlesztett hangszóróiban nem találkozhatsz dedikált mély vagy magas kiemelésekkel. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy teljesen lineárisan szólnak. A mély-tartomány például a faburkolat miatt mélyebbnek hangozhat, mint erre a hallgató számítana.

7. Miért zárja ki a környezeti zajokat?

Az LSTN termékek jó környezeti zajcsökkentése a fejhallgatók esetében a faburkolat, és a memóriahab fülpárna kiváló kombinációjának köszönhető. A fülhallgatók esetében szintén a fa, és a megfelelő fülilleszték kiválasztásával érhetjük el a zajcsillapítást.

8. Van benne zajszűrő?

Az LSTN termékekben nincs aktív zajszűrő technológia. A zajszűrésről a faburkolat, és a memóriahab fülpárna illetve a fülilleszték gondoskodik.

9. Telefonálhatok vele?

Természetesen. Az LSTN mindegyik terméke használható telefonálásra. A bluetooth kapcsolattal rendelkező modellekbe értelemszerűen beépített a mikrofon, míg a vezetékes modellekben a hangerőszabályzóba van beépítve.

10. A bluetooth-os az kábeles?

Az LSTN bluetooth fejhallgatókhoz a csomagban találhatsz egy kábelt is, amely azt a célt szolgálja, hogy ha lemerült az akkumulátor, akkor is tovább tudd használni a fejhallgatódat. Akár telefonálásra is.

+1. Hogyan segíti a rászorulókat az LSTN?

Az LSTN a termékek eladásából származó bevétel egy részét – a Starkey Hearing Alapítvány közreműködésével – arra használja fel, hogy hallókészülékkel segítsen halláskárosult gyermekeken és felnőtteken. Minden egyes eladott darabból adományoznak. Sőt, a Delta Air Lines-al közös együttműködésük 100%-át erre a célra fordították.

A cikket írta: Balogh Zoltán

Legfrissebb az LSTN-től

Hogyan használd a zenét stresszoldáshoz

Hogyan használd a zenét stresszoldáshoz

A zene, mint stresszoldó eszköz egyik nagy előnye, hogy a szokásos tevékenységek közben is használható. Ráadásul csökkenti a napi stresszt. Így valójában a rendkívül elfoglalt emberek napi ütemezésébe is belefér.

bővebben

Legfrissebb az LSTN-től

Hogyan használd a zenét stresszoldáshoz

Hogyan használd a zenét stresszoldáshoz

A zene, mint stresszoldó eszköz egyik nagy előnye, hogy a szokásos tevékenységek közben is használható. Ráadásul csökkenti a napi stresszt. Így valójában a rendkívül elfoglalt emberek napi ütemezésébe is belefér.

bővebben

Pin It on Pinterest

Oszd meg másokkal is!

Reméljük érdekes volt a bejegyzés? Oszd meg másokkal is, hogy elolvashassák. Köszönjük!